zeeland

Ontdek Oostkapelle en Zeeland

In Oostkapelle en omgeving valt genoeg te beleven: boeiende natuurgebieden, de hoogste duinen, een diversiteit aan attracties en musea, vele watersportmogelijkheden, de schoonste stranden en talrijke winkelmogelijkheden.

Oostkapelle grenst net als Domburg aan een brede strook land met duinen en bossen, de Manteling genaamd. Daarin liggen ook het 12e-eeuwse Kasteel Westhove en Terra Maris, hét museum voor natuur en landschap van Zeeland. Terra Maris is gevestigd in de voormalige orangerie van kasteel Westhove.

Waterwingebied Oranjezon

Tussen Oostkapelle en Vrouwenpolder ligt het uitgestrekte voormalige waterwingebied Oranjezon. Dit gebied van 400 hectare is onderdeel van het natuurmonument “de Manteling van Walcheren”. In Oranjezon is meer dan 100 jaar water onttrokken voor de drinkwatervoorziening van Middelburg en Walcheren. Inmiddels is deze waterwinning gestaakt; vanaf 1995 levert Oranjezon alleen nog drinkwater in geval van ernstige calamiteiten. In dit zeer afwisselende natuurgebied leven bijzondere planten en dieren.

In Oranjezon worden vaak rondleidingen georganiseerd. Om het gebied te betreden heeft u een toegangsbewijs nodig. Een dagkaart kunt u bij  de kaartautomaat bij het pompstation Oranjezon kopen. In het duingebied zijn drie gemarkeerde wandelroutes van verschillende lengtes uitgezet. Tijdens het wandelen kunt u damherten en Konikpaarden tegenkomen.

Walcheren bruist

Walcheren bruist door de talloze evenementen die gedurende het gehele jaar worden georganiseerd. Een breed scala aan kleinere en grote evenementen zorgt ervoor dat u zich niet hoeft te vervelen.

Voor meer informatie gaat u naar https://oostkapelle.net.

Ook kunt u het nieuwe informatie punt in Oostkapelle bezoeken. Adres: Joh. de Pourckstraat 2.